Bel nu: 03 652 00 50

Vraag naar onze mogelijkheden met stralingsverwarming

Stralingsverwarming of infraroodverwarming werkt op hetzelfde principe als de zon. De lucht wordt niet opgewarmd, maar de straling zorgt voor een aangenaam gevoel zodra het verwarmingstoestel aan staat.

Toepassingen van toestellen met stralingsverwarming in België vindt u in een grote verscheidenheid bij ons terug. Wij hebben exemplaren voor ieder zijn behoeften, van dagelijks gebruik tot exclusieve toestellen.

VERWARMEN MET STRALINGSWARMTE KAN VOLGENS TWEE PRINCIPES:

  • korte golf
  • lange golf

Bij huishoudelijke verwarming vinden we eigenlijk enkel lange golf terug. Deze verwarming kan bijna overal gebruikt worden zonder nadelen.

De korte golf is perfect toepasbaar in industriële omgevingen of plaatsen waar een grotere afstand overbrugt moet worden, zoals bijvoorbeeld met terrasverwarmers.

Voor beide bent u bij Simons bvba in België aan het goede adres.

STRALINGSWARMTE LANGE GOLF

Wat betreft de stralingswarmte lange golf hebben we toestellen die zuiver op stralingswarmte werken en toestellen die stralingswarmte combineren met convectie.

Toestellen die op zuivere stralingswarmte werken, hebben doorgaans een beperkter vermogen en komen ten volle tot hun recht als u zich in het bereik van dit toestel bevindt.

Ideale ruimten kunnen dan onder andere winkels, kantoren of een badkamer zijn waar u een aangename warmte wenst zonder dat heel de ruimte verwarmt dient te worden.

Voor kantoren en winkels hebben wij toestellen in ons gamma die in een systeemplafond passen. Deze hebben afmetingen van 60 op 60 en 120 op 60 centimeter met respectievelijke vermogens van 300W en 600W.

Voor de badkamer kunnen we u een model aanbieden met handdoekdroger en afgewerkt met een glasplaat. Deze is verkrijgbaar in 120 op 90 en 90 op 60 centimeter met respectievelijke vermogens van 900W en 600W. Meerdere kleuren zijn mogelijk en ook spiegelend behoort tot de opties. SIMONS BVBA – Schoten – Stralingsverwarming
Toestellen die stralingswarmte combineren met convectiewarmte hebben grotere vermogens. Deze zijn verkrijgbaar met en zonder handdoekdroger. Een door ons veel gebruikt toestel is de Tatou van Alantic.

STRALINGSWARMTE KORTE GOLF

Deze verwarming wordt toegepast in industriële – en buitentoepassingen. Het vermogen van deze toestellen is ook aanzienlijk hoger. Hierbij is het heel belangrijk om de plaatsingsvoorschriften te respecteren om een aangename warmte te verkrijgen.
Telefoneer ons vandaag nog om een afspraak te maken voor uw verwarming.